Bir sağlık sorunum olduğunda hangi polikliniğe nasıl başvurabilirim?
Cevap: Kurumumuzda birinci basamak sağlık hizmetleri verilmektedir. Sağlık profesyonellerimiz gerekli olan durumlarda ileri tetkik ve tedavi için sizi 2. ve/veya 3. basamak sağlık hizmetine yönlendirmektedir. Hizmetlerimiz bağlantısında verilen birimlerden size en uygun olanı seçebilirsiniz.
·
· İğne (enjeksiyon) yapılıyor mu?
Cevap: Evet.Enjeksiyonlarınızın yapılabilmesi için reçetenizin yanınızda olması gerekmektedir.
· Pansuman yapılıyor mu?
Cevap: Evet pansuman yapılmaktadır. Özellikli bir yaraysa ilgili bölüme yönlendirilmektedir.
· Medikososyalde kimler aşı yaptırabilir?
Cevap: Bulaşıcı hastalıklar için risk grubunu oluşturan fakülte ve yüksekokulların; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine tetkik sonuçlarına göre [Hepatit B, Hepatit A, KKK (kızamık-kızamıkçık-kabakulak), Suçiçeği] aşıları ve Difteri /Tetanos, Mevsimsel İnfluenza ve COVID aşıları ücretsiz uygulanmaktadır.
· Aşı öncesinde herhangi bir test yaptırmam gerekiyor mu?
Cevap: Evet, bazı kan tetkikleri istenmektedir. Bunun için aşı sorumluları sizi yönlendireceklerdir.
· Hangi konularda psikolojik danışmanlık alabilirim ve randevuyu kimden alabilirim?
Cevap: İlişki problemleri, bireysel problemler, ailevi sorunlar, akademik problemler ve kariyer planlama vb. konularda yardım alabilirsiniz. Bizzat psikolojik danışmanlarla görüşerek kendilerinden randevu alabilirsiniz.
· Psikolojik danışmanlık sürecinde aldığınız notlar ya da hakkımızdaki bilgiler ileride sicil açısından bizi olumsuz etkiler mi?
Cevap: Hayır. Bu bilgileri kimseyle paylaşmıyoruz. Bir süre sonra da tüm dosyalarımızı imha ediyoruz.
· Psikolojik danışmanlıkla birlikte ilaç tedavisi uyguluyor musunuz?
Cevap: Bizler psikolojik danışmanlar olarak görüşme metodunu kullanıyoruz. Gerekli olduğu durumlarda ilaçla tedavi ve/veya psikoterapi için yönlendirme yapıyoruz.